Wat is mindfulness?

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining, waarbij je leert stilstaan bij fysieke sensaties, gevoelens en gedachten. In het dagelijks leven leven we vaak op automatische piloot, gejaagd en volgen we bepaalde gewoontepatronen. Dit kan leiden tot gevoelens van innerlijke onrust, spanning, fysieke klachten, slapeloosheid of piekeren. Deze training leert jou om letterlijk stil te staan en meer bewust te worden.

Een training duurt 8 weken en wordt progressief opgebouwd. Via verschillende aandachtsoefeningen wordt er aangeleerd om meer aandacht te leren hebben voor het huidig moment. In het dagelijks leven zitten we vaak in ons hoofd: ofwel hangen we vast aan wat was of zijn we zo aan het plannen in de toekomst dat het huidig moment aan ons voorbijgaat. In zo’n training komen verschillende onderwerpen aan bod zoals stress, loslaten, zelfzorg, grenzen stellen, acceptatie en communicatie. Naar het einde van de training toe wordt besproken hoe men mindfulness kan integreren in het dagelijks leven.

Het is geen praatgroep of therapiegroep. Tijdens de training hoef je jouw persoonlijk verhaal niet te vertellen of zaken te noteren zoals in een cursus. Het is een training, wat betekent dat het accent ligt op ervaren en oefenen.

Eén van de grootste misvattingen is dat men denkt dat het iets ‘zweverig of hocus pocus’ is. De training is wetenschappelijk onderzocht en is juist het tegenovergestelde: door meer bewust aandacht te geven, verwerft men meer inzicht, wordt de concentratie getraind en vergroot de stressweerbaarheid.

Voor wie?

De training is geschikt voor volwassenen die willen ontdekken wat het trainen van aandacht of opmerkzaamheid voor effect kan hebben. Je hoeft geen bepaalde problematiek te hebben om deel te nemen. Mensen die inschrijven willen vaak wel op een andere manier in het staan: ze verlangen naar meer rust, minder angst of spanning, een betere slaapkwaliteit, betere concentratie, minder zorgen of beter leren aanvaarden van verlieservaring of fysieke klachten. Indien je twijfelt of mindfulness iets voor jou is of je nog verdere vragen hebt, kan je steeds een screeningsgesprek aanvragen.

Praktisch

De training gaat door in zaal op 1ste verdieping in praktijk Kine Consult, Ottergemsesteenweg 209 te Gent. Er is parkeergelegenheid aan de praktijk. De training gaat steeds door in groep (max. 10 deelnemers) en wordt gegeven door een gecertificeerd mindfulnesstrainer.

Schrijf je nu in

Data: vrijdag 1/10, 8/10, 15/10, 22/10, 29/10, 5/11, 12/11 en 19/11/2021
Uur: van 9.30u tot 11.30u
Groepsgrootte: maximaal 10 deelnemers
Meebrengen: matje en/of dekentje
Plaats: zaal Kine Consult, Ottergemsesteenweg 209, Gent.
De zaal is gelegen op de eerste verdieping.
Er is voldoende parking beschikbaar aan de praktijk en voor het gebouw.
Prijs: voor deze training betaal je € 315.
Dit is inclusief syllabus en downloadbare geluidsbestanden. Indien je een sessie zou missen, kan je thuis verder aan de slag. Bij inschrijving wordt er een voorschot van € 65 gevraagd en één week voor aanvang van de training het resterend bedrag van € 250 op rekeningnummer: BE58 9731 4314 7479.

Klik hier om je in te schrijven